Prodaja

Point2000 – PRODAJA je kompletan sustav za pomoć službi prodaje roba i usluga. Postupak započinje ugovorom s kupcem ili unosom ponude kupcu ili narudžbe kupca. Narudžbe kupaca moguće je unositi direktno u sustav Point2000 – Prodaja ili pomoću sustava Mobilne prodaje.

Osim narudžbi kupaca, u sustav se unose i narudžbe vlastitih prodajnih mjesta (prodavaona ili veleprodajnih skladišta), čime se formiraju podaci za automatsku distribuciju robe iz centralnog skladišta na prodajna mjesta.

Svi unešeni prodajni dokumenti, kontroliraju se, sortiraju i predaju na daljnju obradu. Na osnovu prikupljenih podataka moguće je vršiti sljedeće radnje:
– Formirati narudžbe za proizvodnju na osnovu prodanih količina
– Formirati narudžbe dobavljačima
– Izvršiti rezervaciju robe na zalihi
– Automatski formirati otpremne dokumente za robu koja se nalazi na zalihi.

Kod unosa dokumenata, moguće je kopiranje jednog dokumenta u drugi (npr. kod narudžbe kupca, kopiramo prethodnu narudžbu a zatim je dopunimo) čime se maksimalno ubrzava postupak unosa.

Otprema robe sa skladišta, automatski se povezuje s ugovorima i narudžbama, tako da je uvijek prisutan podatak o tome što je ugovoreno, što naručeno, te što je od toga isporučeno i  što još dugujemo kupcima.

Cijene i rabate moguće je vezati uz kupca ili uz primatelja robe. Takve cjenike moguće je vezati uz artikle, uz grupe artikala ili uz brendove. S druge pak strane kupce i primatelje moguće je grupirati u Cjenovno rabatne skupine, čime je omogućeno da se uz održavanje minimalnog broja cjenika, pokriju gotovo svi potrebni slučajevi.

Point2000 – PRODAJA sustav je koji sadrži iznimno velik broj izvještaja, pregleda i statistika prodaje.