Maloprodaja

Point2000 – Maloprodaja je programski modul koji proširuje ROBNO – MATERIJALNO poslovanje svim funkcijama koje su potrebne za funkcioniranje maloprodaje i POS sustava. Omogućeno je dobivanje svih zakonom propisanih izvještaja, te mnogo dodatnih pregleda.

Uz  praćenje prodavaone, po prodajnim cijenama, u P2000 se prodavaona uvijek paralelno prati i po stvarnim nabavnim cijenama, što omogućuje da se uz svaku transakciju uvijek vidi stvarno ostvarena razlika u cijeni.

Podržane su razne varijante akcija i popusta.

U svakoj prodavaoni moguće je obavljati i veleprodaju. Sustav automatski prepoznaje veleprodaju, te vrši ispravno knjiženje po pravilima veleprodaje.

Kada se roba za prodavaonu naručuje iz centralnog skladišta, postoji sustav elektronskih narudžbi skladištu, koji je povezan sa sustavom automatske distribucije robe po prodavaonama.

Kompletno menadžiranje maloprodaje i POS sustava moguće je raditi centralno ili odvojeno za svaku prodavaonu.

Za zaprimanje robe u prodavaonu kao i za obavljanje periodičnih popisa robe, moguće je korištenje ručnih terminala.

POS obuhvaća sve potrebne funkcije za rad blagajne u prodavaoni ili u ugostiteljskom objektu. Postoje 2 načina rada Point2000 – POS sustava.

  1. ON – line POS blagajna
  2. Samostalna POS blagajna

ON-line POS podrazumijeva da postoji stalna veza sa centralnim sustavom. Svi podaci nalaze se na centralnom sustavu, sve transakcije provode se odmah na centralnom sustavu, te nisu potrebne nikakve naknadne obrade i prijenosi podataka.

Samostalna POS blagajna može raditi samostalno bez potrebe za stalnom vezom prema centralnom sustavu.

Cjenici artikala automatski se preuzimaju iz centralnog sustava. Po preuzimanju podataka POS – sustav može raditi potpuno samostalno. Na kraju smjene ili dana vrši se zaključak blagajne, te se podaci automatski prebacuju u centralni sustav.

Point2000 – POS omogućuje rad sa neograničenim brojem vrsta plaćanja, kao i rad sa više valuta. Izdani računi automatski se prenose u knjigovodstveni sustav te u porezne knjige. Na blagajni je moguće izdavati R1 račune, koji se u knjigovodstvenom sustavu evidentiraju kao normalna veleprodaja.

POS BLAGAJNA može raditi kao trgovačka ili kao ugostiteljska blagajna. Ugostiteljska blagajna može biti povezana sa vanjskim recepcijskim sustavima kada se u hotelu želi račun na sobu.